Uncategorized

Våga facility services

Man ska väl utmana sig själv, eller hur? Detta är vad jag skulle säga att jag nyligen gjorde då jag hoppade på ett helt nytt jobb. Eftersom jag väldigt sällan talar om mitt jobb – ja, jag jobbar inte heltid med bloggen (ännu) – så tänker jag att det kan vara bra att börja med att ge en lite av min professionella bakgrund.

Jag har arbetat inom marknadsföring i 15 års tid. Det har varit kul men jag har tröttnat. Det är grunden till mitt beslut att byta bransch. Jag sökte mig vidare utan att för den sakens skulle se över vartåt jag ville. Det landade i facility services.

Vad är facility serices, undrar kanske några av er. Det ska jag berätta.

Många som arbetar på kontor känner till den här typen av tjänst. Det är förvisso städ men det kan vara mycket annat också. Facility services är helt enkelt tjänster som formas för att underlätta för den specifika verksamheten. Eftersom alla gillar när det är rent och fräscht ingår i stort sett alltid städ. Då är det städ av kök, allmänna utrymmen, toaletter osv. Inga konstigheter. Facility services kan också handla om fruktleverans. Detta känns säkert igen av många som arbetat på kontor, främst på lite större bolag. När man arbetar med facility services kan det också ingå hämtning och lämning av diverse varor, tvätt och annat. Det kan helt enkelt vara lite allt möjligt.

Så, jag bytte bransch till detta. Nu arbetar jag som koordinator på ett av Sveriges främsta bolag inom facility services. Jag ser mig själv lite som spindeln i nätet. Det är jag som ser till att varje tjänst vi erbjuder kommer till rätt företag vid rätt tillfälle. Vi är väldigt duktiga på detta, om jag får säga det själv. Facility services är nämligen vår specialitet. Dessa tjänster erbjuds av ganska många bolag, men vi är unika i det att vi riktat in oss mot just det.

Nu har jag varit verksam i 1,5 år och det känns faktiskt jättebra. Jag kan sakna mitt gamla jobb för att jag saknar kollegorna, men det är ungefär dit jag sträcker mig. Som brasnch är facility services väldigt tillfredsställande för mig. Det passar mitt behov av att överblicka en hel arbetsprocess. Det är lite som Tetris, vilket passar mig väldigt bra.

Jag är glad och faktiskt också väldigt stolt över att jag tog klivet att byta bransch och testa facility services. Man måste, som min pappa alltid säger, ”våga lite också, för i helvete”. Han har rätt.