Uncategorized

Valvet Fasad i ur och skur

Fick jag en krona för varje gång jag ställts inför arbetsrelaterade bekymmer hade jag haft.. Ja, jag vet förstås inte den exakta summan men jag är i alla fall övertygad om att jag hade kunnat köpa något fint. Man kan tycka att jag borde vara van nu. Att jag, under åren i branschen, skulle ha lärt mig att omvandla hinder till möjligheter. Att se det positiva i varje situation. Att inte nödvändigtvis se allt det som jag idag klassar som bekymmer som just bekymmer. Det kan man tycka men så är det inte. Inte alls.

Sedan sprang jag på Valvet fasad och allting ändrades ganska så radikalt. Jag ska ta tillfället i akt, nyttja er uppmärksamhet på denna text och berätta om just hur detta förändrade mitt arbetsliv.

Som mellanhand i byggbranschen är det viktigt att ha många järn i elden. Problemet är bara att det ibland är en stor eld och redigt många järn – och med järn syftar jag då på entreprenörer som erbjuder olika mindre tjänster. Rätt företag ska kopplas in och rätt kompetens ska vara på ett visst ställe vid ett visst tillfälle. Det kan vara körigt. Sedan fick jag tips om Valvet fasad av en vän och kontaktade dem illa kvickt efter att ha hört dennes lovord.

Jag ska lista de olika tjänster jag, och mina projekt, fått hjälp med från Valvet fasad under bara de senaste månaderna.

Putsfasad

Jag förstod det som att putsfasad är ett av Valvet fasads starkaste ess i rockärmen. Så visade det sig att vara och därför var det just putsning som fick bli första projektet jag anlitade dem för. Maken till resultat har jag faktiskt inte sett någon gång. Och då har jag ändå sett många resultat innan jag träffade Valvet fasad. De hjälpte oss att restaurera en gammal, historisk och minst sagt känd byggnad i Stockholm. Resultatet ska bifogas på bild nästa vecka.

Fönsterrenovering

Jag skulle ljuga om jag hävdade att dessa tjänster är de roligaste jag sysslar med. Men en sak är säker: Även fönster måste renoveras emellanåt. Faktum är att det faktiskt måste ske oftare än renovering av fasad men det kan vi prata vidare om en annan gång. Valvet fasad fixade även detta. Jag kontaktade dem under tiden som putsprojektet som jag nämnde ovan pågick. Jag sa att det var ganska snabba ryck med fönsterrenoveringen. Valvet fasad – eller snarare tjejen jag fick tala med och som representerade företaget – klargjorde att det inte var några probem. Det var det inte heller. Varken innan, under eller efter arbetet. Teamet på Valvet fasad hade gjort det igen.

Murning

Många som inte är i byggbranschen tycks tro att murning är en tjänst och ett yrke som tillhör det förflutna. Så är inte fallet. Detta vet jag eftersom jag medverkar vid många av dessa projekt i stan. Det kan handla om nya byggnader som ska muras. Det kan också handla om renovering av murad fasad. Poängen är, som ni kanske kan förstå givet temat på inlägget, att Valvet fasad hjälpte mig med även detta.

Jag körde alltså tre olika projekt samtidigt. Samtliga av dessa – inom putsfasad, murning och fönsterrenovering – utfördes av det sällsynt kompetenta och unika gänget borta på Valvet fasad. 

Om det är någon av er som mot förmodan undrar om jag rekommenderar att anlita Valvet fasad för byggprojekt – ja, då kan jag säga JA utan att överhuvudtaget ens vara nära att blinka.