Uncategorized

Fasadsiffror av annorlunda karaktär

En väg med annorlunda fasadsiffror. Det var vad som mötte mig när jag var iväg på strövtåg i en annan del av stan tidigare den här veckan. Jag har nog aldrig riktigt funderat över fasadsiffror. Har någon egentligen gjort det? Om jag skulle ställa frågan till er nu, på rak arm; Hur ser fasadsiffror ut? Ja, då tror jag att ni skulle ha riktigt svårt att svara. Kanske vet man att de syftar till att berätta för betraktaren vilken numrering som en byggnad har. Kanske är det också det enda som gemene man känner till.

I det här området som jag sällan eller till och med aldrig har varit i tidigare var det uppenbart att man tänkt nytt. Ett av husen hade exempelvis inte fasadsiffror. De hade bokstäver som tillsammans utgjorde en fasadsiffra. Förstår ni vad jag jag menar? Huset var nr. 12 och därför var det också dessa bokstäver som satt på sidan av fasaden: TOLV.

Jag kunde inte riktigt bestämma mig för vad jag tyckte om den här typen av fasadsiffror. Var det häftigt? Var det nytänkande? Var det bara ett sätt att försöka dra blickar till huset? Jag vet inte, men jag bestämde mig för att jag gillade nytänkandet.

Jag vandrade vidare längs gatan och såg sedan ytterligare ett hus som stack. Fasadsiffrorna som prydde denna villa var nämligen regnbågsfärgade. Det kändes väldigt oväntat. Jag menar, jag supportar definitivt hela grejen. Det är dessutom oerhört fint med det mönstret alldeles oavsett var det syns. Det klädde även att klä fasadsiffror i regnbågens färger.

En kvinna som bodde i huset kom precis ut när jag betraktade deras fasadsiffror. Hon såg mot mig och jag såg mot henne, och jag gav en tumme upp. ”Snygga fasadsiffror” sa jag sedan och hon log och tackade så mycket. Vi började prata lite och jag nämnde att jag nog aldrig sett sådana siffror förut. Hon sa att även företaget som skapade dessa fasadsiffror sa så. De hade aldrig fått en sådan begäran förut. ”Kul att vara först med något!” sa hon och fortsatte mot bilen som stod parkerad på uppfarten.

Jag rörde mig vidare i solskenet längs gatan och slogs av ännu fler vackra fasadsiffror. Dessa kommer jag dock få berätta om nästa vecka för nu måste jag rusa iväg på kalas. Ställ gärna era frågor i kommentarsfältet så länge. Jag ser till att svara på allt innan helgen.

Hej hej!