Uncategorized

Kan vi tala om fälgar?

Jag älskar verkligen bilar. Det är egentligen en saftig underdrift. Jag är helt överförtjust i dem. Jag tänker på bilar säkerligen 10-15 gånger om dagen. Detta trots att jag inte nödvändigtvis varken kör en bil eller ens ser en just den dagen. Det är ett stort intresse och knappast första eller sista gången jag skriver om det i denna blogg.

Idag ska jag rikta in mig på bilens fälgar. Det brukar bli så att jag skriver, nästan poetiskt, om en del av bilen och idag blev det den. Jag kommer att presentera argument för varför just fälgarna är en mycket älskad och fin del av bilen. Nu kör vi.

Låt oss vara ärliga. Vilken del av bilen kan sätta mer prägel på känslan över fordonet än fälgarna? Man skulle kunna argumentera för att karossen har en mer betydande inverkan på bilens utseende. Jag skulle säga att det är för brett. Då kan man nästan använda bilmodellen som ett argument. Den går liksom inte att byta ut på samma sätt som fälgar. Nej, fälgar är därför ett oerhört effektivt sätt att enkelt addera något till bilen. Ett bra exempel på detta var min Volvo som jag ägde för ett antal år sedan. En ganska tråkig modell med en ganska krånglig motor men med en fin färg. Jag skaffade mig ett par helsvarta kromade fälgar och helt plötsligt var jag den coolaste katten på stället var jag än kom. Det är fascinerande hur mycket det påverkade.

Man ska inte glömma bort att bra fälgar skyddar däcken. Däcken, och hjulen, är tveklöst några av de viktigaste delarna av en bil. Ja, annars kan den ju liksom inte rulla framåt oavsett hur bra tryck det är i motorn. Att skydda dem bör vara absolut prioritet och i förlängningen bör därför fälgarna vara av största intresse för alla bilägare. Kanske är de också det? 

Vad har ni läsare för känslor om fälgar? Är det något ni tänker på ofta? Är det något ni tänker på överhuvudtaget? Jag är nyfiken på att veta om fälgar är lika stort intresse även för andra bilägare och, kanske, bilintresserade. Skriv era tankar, om fälgar eller om bilar eller om vad som helst. Gör det, som vanligt, i kommentarerna under inlägget!

Vi hörs snart igen.